Leeuw Jafar mag naar buiten, maar of hij dat wil is de vraag...

Jafar mag voor het eerst naar buiten
De door de leeuwinnen toegetakelde Jafar is voor het eerst in zijn buitenverblijf © Jari Leijssenaar
Om negen uur vanmorgen gaan de schuiven van het leeuwenverblijf in Wildlands open. De nieuwe mannetjesleeuw Jafar mag voor het eerst naar zijn buitenverblijf. Maar hij staat niet echt te trappelen.
Jafar laat na een paar minuten even zijn kop zien, om vervolgens snel weer naar binnen te rennen. Na vijftig minuten doet hij een nieuwe poging. "Hij had er niet zo'n zin in", zegt verzorger Zoë Slaat. "Het is voor hem de eerste keer dat hij naar dit verblijf kan en de dames zitten nog binnen. Dus hij vindt het wel spannend."

Nog geen vonk

Afgelopen maart overleed leeuw Dudley. Sinds 4 augustus woont Jafar in Wildlands. De leeuw komt uit een wildpark in Frankrijk. Het is de bedoeling dat hij samen met Aïsha, een van de vier leeuwinnen, voor nageslacht gaat zorgen. Maar tot nu toe moeten de leeuwinnen nog niet zoveel van Jafar hebben.
Tekst gaat verder onder de video.
Leeuw Jafar mag naar buiten, maar of hij dat wil is de vraag..
"Zij is ook wel een van de pittigste dames. Tijdens de introductie merk je ook wel dat ze eerder een snauw geeft dan de andere dames", zegt Slaat. "Dus we wachten nog op de vonk." De leeuw is al een beetje te grazen genomen door de dames. Hij heeft wat krassen op zijn kop en wat wondjes bij zijn kont. "Maar dat is niks om ons zorgen over te maken."

Alleen naar buiten

Dat het nog niet helemaal botert tussen de leeuwinnen en Jafar werd vanochtend weer duidelijk. Hij komt alleen naar buiten terwijl het eigenlijk de bedoeling was dat hij met de leeuwinnen naar buiten zou gaan. "We hebben vanmorgen weer een introductie gehad. Dat kan er heftig aan toegaan", zegt Slaat. "Vanmorgen werd er over en weer gegromd en gesnauwd. Het voelde daarom niet goed om heel de groep naar buiten te doen. Je moet dit niet overhaasten." Jafar kan nu zijn buitenverblijf verkennen en zijn geur afzetten.
Hoe de introductie nu verdergaat is afwachten. "Zo'n proces heeft tijd nodig. Het gaat steeds iets beter", zegt Slaat. "Vandaag geven we hem de vrijheid om zowel naar binnen als naar buiten te gaan. Hopelijk kan Jafar binnenkort samen met de leeuwinnen naar buiten."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.