Zo kom je dit weekend op de TT!

Assen wordt de komende dagen weer overspoeld door tienduizenden motorliefhebbers. Al die mensen komen op de motor of met de auto. Zeker is dat het in ieder geval weer erg druk gaat worden op de weg.
Daarom zijn er verschillende maatregelen genomen die de doorstroom van het verkeer moeten verbeteren. Dat plan is opgesteld door onder meer het TT Circuit, Rijkswaterstaat, de provincie, de gemeenten Assen en Midden-Drenthe, de politie en verkeersadviesbureau Goudappel Coffeng. De partijen vragen iedereen die naar Assen komt de navigatie uit te zetten en de informatie- en verkeersborden te volgen.

Met de motor naar de TT
Motorrijders vanuit Veendam (N33) en Hoogeveen (A28) volgen de A28 en keren bij afrit 33 (Assen-West). Daarna worden zij via de speciale motorafrit 32 (Assen) naar het circuit geleid. Motoren die vanuit Groningen komen maken ook gebruik van die motorafrit.

Met de auto
Kom je met de auto vanuit de richting Hoogeveen (A28)? Maak dan gebruik van de afritten 30, 31 en 31a (Assen-Zuid). Wanneer je van die afrit rijdt, zie je onderaan verwijzingen naar de parkeerplaatsen.

Als je vanuit het noorden komt, volg je op de A28 de borden Assen. Bij afrit 32 (Assen) worden de auto's van de snelweg geleid naar de Haarweg. Onderaan die afrit staat het TT Circuit ook op de borden en kun je die volgen. Dit geldt ook voor mensen die vanuit het oosten met de auto komen. Vanaf de N33 worden automobilisten ook bij afrit 32 van de snelweg geleid. Zij kunnen daarna ook weer de borden richting het circuit volgen.

Kom je vanuit Groningen of vanaf de N33, dan kun je niet doorrijden naar afrit 31a (Assen-Zuid). Die afrit is namelijk in westelijke richting (op de A28 vanuit het noorden) afgesloten. Die afslag is alleen open op zondagmiddag, na de races, voor motoren die moeten keren.

Openbaar vervoer
Ook Qbuzz en de NS maken zich klaar voor de TT. Zo rijden er extra bussen tussen het station in Assen en het circuit. De NS zet daarnaast extra lange treinen in. Beide vervoerders raden aan van te voren de reisplanner te checken.

Afvoer dit jaar helemaal anders
Vorig jaar stonden er enorm lange files na afloop van de TT. Daarom hebben de samenwerkende partijen besloten het dit jaar anders te doen. Dit jaar heeft elk parkeerterrein z'n eigen afvoerroute. Op die manier wordt het verkeer zoveel mogelijk verspreid. Ook hier geldt weer: zet je navigatie uit en volg de borden.

Vorige week werd al bekend wat alle andere maatregelen voor de afvoer van al het TT-verkeer zijn. Die maatregelen vind je hier.

Via het Twitter-account @TrafficTTAssen wordt het verkeer op de hoogte gehouden van allerlei tips. Uiteraard is er bij RTV Drenthe ook de hele dag veel aandacht voor het verkeer tijdens de TT.

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.