Landgoed Valkenstijn weer de dupe van vandalisme: 'Verdriet is groot'

Landgoed Valkenstijn prullenbak
In 2020 werden ook al prullenbakken op het landgoed uit de grond getrokken © RTV Drenthe
Vandalen hebben flink huisgehouden op Landgoed Valkenstijn in Assen-Oost. Het is niet voor het eerst dat het landgoed schade oploopt door vandalisme.
Picknickbankjes in de sloot, prullenbakken en bankjes die uit de grond zijn getrokken en een informatietafel die vernield is. Op Facebook meldt de Stichting Landgoed Valkenstijn dat vrijwilligers die vaak op het terrein zijn voor het onderhoud bedroefd zijn door de aanblik. Hetzelfde geldt voor Cosis, dat het grasmaait op het terrein en rotzooi opruimt.
"Het verdriet is dan ook groot als we weer iets vinden dat gesloopt is. Dit gaat verder dan baldadigheid, want er is heel wat spierkracht voor nodig om de picknickbankjes in de sloot te gooien en de prullenbakken en banken inclusief beton uit de grond te trekken", schrijft de stichting.

Herhaling

Wie erachter het vandalisme zit, is een raadsel. De afgelopen jaren was het Valkenstijn vaker mikpunt van vandalen. In 2020 werden meermaals soortgelijke vernielingen aangericht, ook werden toen bomen met graffiti beklad of omver getrokken. De gemeente Assen liet op vragen van stadspartij PLOP weten het landgoed mee te zullen nemen in de dagelijkse surveillance van handhavers en politie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.