Zes aanhoudingen tijdens eerste TT-dag

Zes mensen werden aangehouden (Rechten: Kim Stellingwerf / RTV Drenthe)
Zes mensen werden aangehouden (Rechten: Kim Stellingwerf / RTV Drenthe)
De politie heeft gisteren en afgelopen nacht zes mensen aangehouden op de eerste dag van het TT Festival. In het centrum van Assen waren er vier arrestaties, in Witten twee.
Een 18-jarige man uit Beilen werd aangehouden voor het vernielen van auto's aan de Oranjestraat. Verder werden er twee mensen opgepakt voor het hebben van een mes. Een van de verdachten is een minderjarige jongen. Ook werd in het centrum nog een man aangehouden voor het mishandelen van zijn ex-vriendin.
In Witten werden twee mensen gearresteerd. Een van hen had lawinepijlen bij zich. Een andere man werd aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol op een scooter reed. De man blies 795 ug/l. Voor een ervaren bestuurder mag dat maximaal 220 ug/l zijn.
Verder viel het de politie op dat veel mensen lachgas gebruiken. "Dit heeft niet tot problemen geleid", laat woordvoerder Paul Heidanus weten.

Schietpartij

Gisteravond was er ook een schietpartij in een huis in de Rolderstraat. Daarbij raakte iemand zwaargewond. De politie heeft twee mensen aangehouden, maar laat weten dat de schietpartij niets met de TT te maken heeft.
TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van
vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.