Nieuw Koopmansplein krijgt andere rol binnen TT Festival

Op het Koopmansplein staat nu nog het hoofdpodium tijdens het TT Festival (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Op het Koopmansplein staat nu nog het hoofdpodium tijdens het TT Festival (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
De rol van het toekomstige Koopmansplein gaat binnen het TT Festival zeer waarschijnlijk veranderen. Dat denkt Sander ten Bosch, voorzitter van het festival.
Het plein wordt met grote plantenperken, bomen en verschillende fonteinen 'kleiner' gemaakt. Daardoor is er straks waarschijnlijk minder ruimte voor publiek tijdens optredens. Nu staat op het Koopmansplein nog het hoofdpodium van het TT Festival.
"Wij wisten van het begin af aan dat de veranderingen aan het plein van invloed zouden zijn op het TT Festival", zegt Ten Bosch "Maar als je realistisch bent, dan zijn er nu ook al andere plekken in de stad waar we meer mensen kunnen ontvangen. Denk aan het podium op de Jan Fabriciusstraat, de Doevenkamp en ook op de Brink. Als organisator moet je dealen met de ruimte die in de stad voor handen is."
Die taak komt te liggen bij Stichting TT Week Assen, waar Ten Bosch tijdelijk directeur-bestuurder bij is. Deze organisatie moet gaan kijken naar de invulling van het festivalterrein.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.