Apotheek keert definitief terug in Annen

Apotheek terug in Annen (Rechten: RTV Drenthe)
Apotheek terug in Annen (Rechten: RTV Drenthe)
Patiënten in Annen kunnen vanaf volgend jaar aansluitend aan het bezoek aan de huisarts hun voorgeschreven medicijnen weer direct bij de balie afhalen. Vanaf 2 januari krijgt de huisartsenpraktijk opnieuw een apotheek.
Hiermee wordt de situatie hersteld die tot 2016 gebruikelijk was. In dat jaar vertrok de huisarts die hier een vergunning voor had. Erna Haaijer, een andere arts, probeerde de vergunning op haar naam te krijgen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport lag alleen dwars omdat Annen voor een deel binnen 4,5 kilometer van de apotheek in Zuidlaren ligt.

Lees meer: Huisarts Annen mag weer medicijnen leveren

Van de rechtbank kreeg de huisarts echter gelijk. Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg gaf Haaijer vorig jaar een nieuwe vergunning. Inmiddels blijkt de terugkeer van een apotheek in Annen ook praktisch haalbaar.
"Er is de artsen veel aan gelegen om hun patiënten optimale zorg en service te bieden. Daar hoort naar hun vaste overtuiging ook bij dat die niet extra terug hoeven komen om de medicijnen op te halen", aldus een woordvoerder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.