Armeense familie Davayan mag in Nederland blijven

Het Armeense gezin Davayan mag blijven (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het Armeense gezin Davayan mag blijven (Rechten: archief RTV Drenthe)
De Armeense familie Davayan uit Emmen heeft vandaag goed nieuws te horen gekregen. De advocaat van het gezin vertelde vanmiddag dat ze in Nederland mogen blijven.
"Ik kan het niet geloven, dit is echt fantastisch nieuws. Vooral voor de kinderen", zegt Suzi Davayan, de moeder van het gezin.
Er was maanden onduidelijkheid over de status van de familie. 700 uitgeprocedeerde asielkinderen zouden met hun ouders toch in Nederland mogen blijven, maar daar was lange tijd onzekerheid over. Tot vandaag dus. Vader, moeder en de drie kinderen hebben negen jaar gewacht op een verblijfsvergunning.
"De onzekerheid was heel moeilijk. Onze zoon heeft PTSS, een post traumatische stressstoornis. Hij kon niet geholpen worden en dat kan nu wel. We willen eerst stabiliteit voor hem, hij kan zich nu ook veilig voelen", zegt Suzi Davayan.

Lees meer: Armeense familie Davayan ondanks kinderpardon nog onzeker over toekomst in Nederland

De familie zit nu nog in het azc in Emmen. "Er moet veel geregeld worden, we kunnen ons nu eindelijk normale mensen gaan voelen. Ik wil me graag nuttig maken in Nederland en gaan werken, en mijn man wil graag zijn rijbewijs halen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.