Eerste windmolentransport verloopt zonder incidenten

Het transport met onderdelen van de eerste windmolen van windpark Drentse Monden Oostermoer is aangekomen tussen 1e Exloërmond en Nieuw-Buinen.
De route verliep met een behoorlijke omweg. Vanuit Arnhem ging het transport via Heerenveen en Groningen om daarna via Gieten, Gasselte en Nieuw-Buinen binnen te komen. Vooral tijdens het laatste gedeelte waren veel agenten aanwezig. Protesten bleven echter achterwege.
 
Twaalf ritten
Met twaalf ritten worden de eerste onderdelen afgeleverd. Pas als alles compleet is, start de bouw van de turbine waarmee nog testen worden gedaan om te kijken of de windmolen niet te veel storing veroorzaakt op de antennes van Lofar. 


Omwonenden waren gisteren niet te spreken over het aanpassen van de rotondes en de wegen voor de komst van het transport. Volgens de omwonenden waren de aanpassingen niet aangekondigd en dat zorgde voor irritatie. 


Inwoners van omliggende dorpen zijn daarnaast bang dat de komende transporten veel verkeersoverlast gaat opleveren. Rond zeven uur vanmorgen werd het verkeer van Drentse Mondenweg, de N378, stilgelegd. "De routes en tijdstippen zijn onaangekondigd. Totaal onverwachts gaan ze er langs. Je zult er maar langs moeten, mensen moeten ook naar hun werk. Omwonenden tellen helemaal niet mee en dat maakt me wel een beetje triest", vertelt Fenna Moes uit Nieuw-Buinen.