Recordglijbaan 'Saltato' gaat open: ruim een minuut waterpret

De nieuwe megaglijbaan van vakantiepark Hof van Saksen in Nooitgedacht is officieel geopend. Met een lengte van 195 meter is de 'Saltato' de langste trechterglijbaan ter wereld.
Het idee voor de glijbaan ontstond vijf jaar geleden. Begin april startte de bouw van het prestigeproject en nu is het klaar voor gebruik. In de Saltato worden badgasten in een 2-persoonsband door vier trechters met een doorsnede van 5 meter heen en weer gedraaid.

"Met de Saltato bieden we met name de oudere kinderen een bijzondere ervaring", zegt Roland Rozenbroek, directeur van Hof van Saksen. "We streven ernaar om onze gasten een buitengewone vakantiebeleving op het hoogste niveau te bieden en willen hen bij elk bezoek weer verrassen."

40 miljoen
Naast de extra glijbaan heeft Hof van Saksen vorige maand al een 18-holes baan voor het hele gezin in gebruik genomen. "In de afgelopen jaren hebben we zo'n 40 miljoen euro geïnvesteerd in vele vernieuwingen en innovaties van onze boerderijen, faciliteiten en in ons activiteitenaanbod om het meest bijzondere resort te blijven", vertelt Rozenbroek.

Deel dit artikel: