Sponsoractie bij televisietoren als eerbetoon voor overleden Thomas

sponsoractie voor overleden Thomas Hegen bij televisietoren
Marcella, Marnix en Robin Hegen bij de televisietoren in Hoogersmilde © RTV Drenthe
Een bijzondere inzamelingsactie, op een bijzondere plek. 950 mensen kochten een kaartje om dit weekend de televisietoren in Hoogersmilde te bezoeken. De sponsoractie voor Alpe d'HuZes is een eerbetoon aan Thomas Hegen uit Smilde. Thomas overleed afgelopen juni op 16-jarige leeftijd aan botkanker.

Dubbel gevoel

De lift in de televisietoren staat vandaag niet stil. In groepjes van vijf personen worden de bezoekers naar boven gebracht. Veertien verdiepingen hoger wacht ze een uitzicht dat met het heldere weer zelfs reikt tot aan Groningen. "Gelukkig heeft Thomas het ook kunnen zien," vertelt Marnix Hegen, de vader van Thomas. Twee jaar geleden bracht hij met zijn zoon een bezoek aan de televisietoren. "Toen zouden we deze actie al houden, maar door corona is het uitgesteld tot vandaag. Thomas kan er niet meer bij zijn, maar hij gaf aan dat hij graag wilde dat de actie door zou gaan."

Beklimming Alpe d'Huez

De tv-toren werd door de beheerder gratis opengesteld voor dit doel. Zo'n grote drukte voor hun actie hadden Marnix en zijn vrouw Marcella niet verwacht. "We waren blij met 700. Maar de laatste week hebben we er flink aan getrokken om de laatste kaartjes te verkopen en dat is goed gelukt." Bijna tienduizend euro halen ze hiermee op. Daar staat wel een tegenprestatie tegenover. In 2023 doen ze, net als dit jaar, mee aan de beklimming van de Alpe d'Huez om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.
Ook dochter Robin (12) helpt mee de sponsoractie. Op de begane grond verkoopt ze zelfgemaakte armbandjes. "Het is bijzonder en mooi om hier te zitten voor Thomas. Ik denk altijd aan hem. dus nu ook." Volgend jaar hoopt Robin samen met haar ouders mee te gaan naar de Alpe d'Huez. "Als het meezit met school, en mijn cijfers goed zijn, dan wil ik meelopen voor Thomas."
Ik denk hij dit mooie weer geregeld heeft
Marnix Hegen

Positief

Tot die tijd zamelen Marnix en Marcella geld in voor het goede doel. Ze doen dat in de geest van hun zoon. "Hij bleef tijdens zijn ziekte positief," vertelt Marcella. "Thomas is er natuurlijk in onze harten altijd bij. Ook vandaag." Marnix vult aan: "Ik denk ook dat hij dit mooie weer geregeld heeft."
Sponsoractie bij de televisietoren

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl