Valentino Rossi schuldbewust na val in TT

MOTORSPORT - Mocht hij nog titelaspiraties hebben gehad, dan kunnen die nu definitief in de ijskast. Valentino Rossi ging al vroeg in de 89e TT onderuit en scoorde voor de derde keer op rij geen punten. De achterstand van Rossi op klassementsleider Marc Marquez bedraagt nu 88 punten.
De meervoudig wereldkampioen bood zijn excuses aan voor de crash die hij veroorzaakte tijdens de TT van Assen. De coureur schoffelde LCR Honda-rijder Takaaki Nakagami onderuit in Stekkenwal. "Het was mijn schuld", aldus Rossi. 

Het was al met al een lastig weekend voor de Italiaan, die eigenlijk geen moment in de wedstrijd zat op het TT Circuit."Het was een heel lastig weekend met een beetje pech, dat is heel erg jammer. Ik was te langzaam, maar toch voelde het in de race niet slecht. Ik probeerde Nakagami in te halen in Stekkenwal, kwam iets te ver van de ideale lijn waardoor ik de voorkant verloor bij het insturen van de bocht. Het was een zware crash, maar we zijn oké en dat is uiteindelijk het belangrijkste."

Geweldig voor het team
Waar Rossi zijn race jammerlijk vroegtijdig eindigde, won teamgenoot Vinales de race. "Dit is een geweldig resultaat voor het team, ik ben blij voor Yamaha en Maverick verdient deze overwinning." 

Lees ook: 
Viñales pakt met TT-winst eerste zege van seizoen
Tiende podiumplaats in Assen op rij voor 'winnaar' Marquez
​TT trekt 167.000 bezoekers over drie dagen
Meer over dit onderwerp:
TT TT Assen motorsport Valentino Rossi Rossi motoGP
Deel dit artikel: