NK duurt anderhalve kilometer te lang voor Elmar Reinders

WIELRENNEN - Wat was hij er dichtbij, maar toch ook weer niet. Het NK wielrennen in Ede duurde 1,5 kilometer te lang voor Elmar Reinders uit Emmen.
Het Nederlands kampioenschap was heel lang een achtervolging van het peloton op een groep van negen vluchters met daarbij Elmar Reinders van Roompot-Charles. De Drent bleef als enige lang weg uit de greep van het peloton, maar moest anderhalve kilometer (na 221,5 kilometer) voor de eindstreep toch zijn meerdere erkennen. 

Daarna was het de beurt aan de sprinters en was Fabian Jakobsen, de renner van Deceuninck - Quick-Step, de snelste. 

Voor Jakobsen is het de eerste keer dat hij de rood-wit-blauwe kampioenstrui heeft gepakt. Hij troefde in de sprint Moreno Hofland en Danny van Poppel af. Van Poppel werd echter gedeclasseerd wegens onrechtmatig sprinten, waardoor Bas van der Kooij het brons kreeg.

Kritiek 
Het NK in Ede kreeg vooraf de kritiek dat het parkoers niet selectief genoeg zou zijn. Daarnaast ontbraken er nogal wat grote namen, onder wie titelverdediger Mathieu van der Poel. Ook klimmers als Steven Kruijswijk, Wout Poels en Bauke Mollema lieten met het oog op de Tour de France verstek gaan. Tom Dumoulin, Sam Oomen en Robert Gesink ontbraken wegens blessures.
Meer over dit onderwerp:
wielrennen NK Elmar Reinders
Deel dit artikel: