Gold Cup-sprookje Arias en Curaçao voorbij

Jafar Arias in de groepswedstrijd tegen Jamaica (Rechten: EPA/Etienne Laurent)
VOETBAL - Curaçao is in de kwartfinale van de Gold Cup uitgeschakeld door de Verenigde Staten. De titelverdediger had aan een doelpunt in de eerste helft genoeg om een Oranje-getint Curaçao naar huis te sturen.
Spits Jafar Arias van FC Emmen speelde alle minuten mee tegen de VS, maar kon zijn ploeg de overwinning niet bezorgen tegen de topfavoriet.

Kansen voor Curaçao

Het was een gelijkopgaande wedstrijd. Het Amerikaanse doelpunt van Weston McKennie viel uiteindelijk in de 25e minuut na een mooie aanval van de Amerikanen. Kort voor rust kreeg Curaçao nog een grote kans, maar Darryl Lachman kopte over.
In de tweede helft kregen de eilandbewoners kansen op de gelijkmaker. Zo schoot Leandro Bacuna net voor tijd hard op goal, maar keeper Zack Steffen tikte de bal onder de lat vandaan.

Primeur

Curaçao overleefde dit jaar voor het eerst de groepsfase van de Gold Cup. Er werd voor het eerst gewonnen op het eindtoernooi (0-1 van Honduras) en Bacuna scoorde zelfs het allereerste doelpunt op de eindronde namens Curaçao.
De VS nemen het in de halve finale op tegen Jamaica, waar Curaçao eerder dit toernooi tegen gelijkspeelde (1-1).