Lange rijen op station Meppel door werkzaamheden aan spoor

Meppel drukte station
Drukte op het station in Meppel © Julia Stegeman
Een niet alledaags tafereel vanochtend in Meppel. Op het station moesten reizigers vanwege werkzaamheden aansluiten in een lange rij.
Sinds afgelopen weekend rijden er geen treinen tussen Meppel en Zwolle. De werkzaamheden zouden aanvankelijk vandaag tot 09.15 uur duren, maar de NS liet vanochtend weten dat er meer tijd nodig is. Om 11.30 uur reden de treinen weer normaal.
De NS liet vanochtend bussen rijden tussen de twee stations, maar de lijnen konden de drukte op het station niet aan. Mede door de opening van het nieuwe academische jaar waren er veel reizigers op pad.
Niet alleen op het perron, maar ook de spoorbrug stond vol met mensen. Door de grote drukte liep de extra reistijd op het hoogtepunt op tot meer dan een uur.
Artikel gaat verder onder de foto:
Meppel bus Zwolle
Reizigers in de rij voor de bus naar Zwolle © Noordernieuws

Veel klachten

Op social media uitten veel reizigers hun ongenoegen over de situatie op het Drentse station. "Stap ik in Heerenveen op met Amsterdam CS als eindbestemming, horen we net voor Meppel dat het het eindpunt is. Reistijd meer dan 60 minuten. Resultaat is dat ik te laat ben op mijn afspraak", twittert een reiziger.
"Het nieuwe collegejaar in het Noorden start met chaos op het spoor. Uitloop van werkzaamheden, duizenden vast in Meppel en Zwolle is compleet onbereikbaar", klaagt een andere reiziger. "Hoe kun je nu aan het begin van het collegejaar werkzaamheden hebben?", voegt een ander toe.
De NS laat weten dat er vanochtend zoveel mogelijk bussen zijn ingezet, maar dat het afhankelijk is van externe busmaatschappijen. Gedupeerde reizigers hebben volgens de spoorwegmaatschappij de mogelijkheid om een claim in te dienen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.