KNVB maakt indelingen top amateurvoetbal bekend

De KNVB heeft de landelijke indelingen van de hoogste divisies van het amateurvoetbal bekendgemaakt. Zes Drentse clubs kunnen zich alvast gaan voorbereiden op hun tegenstanders van het komende seizoen.
Alcides, vv Hoogeveen, ACV en MSC wisten zich te handhaven in de hoofdklasse en krijgen daarin gezelschap van HZVV en vv Emmen.

Hoofdklasse A (zondag)
In de Hoofdklasse A kunnen voetballiefhebbers komend seizoen net als vorig voetbaljaar smullen van maar liefst zes Drentse onderonsjes, waaronder wederom de Meppeler derby Alcides - MSC. Hoogeveen blijft op zijn plek en Emmen neemt het vrijgekomen plekje van Achilles 1894 over in de Hoofdklasse A. 

Hoogeveen begint het seizoen op 1 september met een uitwedstrijd tegen Alphense Boys. MSC ontvangt SJC uit Noordwijk, terwijl buurman Alcides op bezoek mag bij SDO Bussum. Emmen speelt de eerste wedstrijd thuis tegen HBS uit Den Haag.

Bekijk het hele speelschema

Hoofdklasse B (zaterdag)
De zaterdaghoofdklasse B krijgt er ten opzichte van vorig seizoen een Drentse club bij. In deze klasse komen ACV en nieuwkomer HZVV elkaar tegen. Verder spelen er geen Drentse clubs in de klasse, maar wel districtgenoten Staphorst, Buitenpost, SC Genemuiden en Flevo Boys. 

Zowel ACV als HZVV begint het seizoen met een thuiswedstrijd. De Assenaren nemen het op tegen Buitenpost en Staphorst is de eerste ploeg die HZVV mag proberen te verslaan. De eerste keer dat de twee Drentse ploegen elkaar ontmoeten is op 26 oktober in Hoogeveen. 

Bekijk het hele speelschema

Andere divisies
Ook de indelingen van de Tweede- en Derde Divisie zijn bekendgemaakt, maar daarin zijn geen Drentse clubs actief. De competitie-indelingen van alle andere amateurklassen volgen op een later moment.
Meer over dit onderwerp:
voetbal KNVB Alcides vv Hoogeveen MSC ACV HZVV vv Emmen
Deel dit artikel: