Meer Drentse paden krijgen knooppunten voor nieuw wandelnetwerk

Wandellaars op het Balloërveld
Het provinciebestuur wil wandelen in Drenthe populairder maken © Fred van Os/RTV Drenthe
Bij de wandelpaden van negen gemeenten starten binnenkort werkzaamheden om het Drentse wandelknooppuntennetwerk verder aan te leggen. Het Drentse provinciebestuur trekt daar ruim 766.000 euro voor uit. Eind 2024 moet het project klaar zijn.
Via het netwerk is het straks voor iedereen mogelijk een wandeling uit te stippelen. Dat kan met knooppunten die staan langs 5500 kilometer wandelpad. Ze sluiten ook aan op de routes in Groningen, Friesland, Groningen en Duitsland. Het netwerk zal leiden tot meer wandelaars en een impuls geven aan het toerisme, denkt de provincie.

Werk in negen gemeenten

In Aa en Hunze, Tynaarlo, Hoogeveen, Assen, Midden-Drenthe moeten alle knooppunten nog worden aangelegd. Dat geldt ook voor delen van Westerveld, Emmen, Noordenveld en Meppel.
Provinciebestuurder Henk Brink denkt dat de nieuwe wandelmogelijkheden passen in het ideaal van Drenthe als dé vrijetijdsprovincie. "Met het versneld realiseren van dit netwerk sluiten we aan bij de behoefte van de Drentse wandelaar. We maken wandelen nog makkelijker en toegankelijker in de gehele provincie."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.