FC Emmen: oude kunstgras eruit, nieuwe kan erin

FC Emmen is het kunstgrasveld in stadion De Oude Meerdijk aan het vervangen. Het veld voldeed niet meer aan de norm. Zo had het geen dempingsmat en was de bovenlaag versleten.
Er is tot gisterochtend gewerkt om de oude mat uit De Oude Meerdijk te halen. De club laat weten dat de vervanging naar verwachting nog twee weken duurt.

Een wekenlang proces
Zo’n veld vervang je namelijk niet zomaar. Zo wordt de komende dagen achtereenvolgens de grond geëgaliseerd, komt de dempingsmat erop en wordt de bovenlaag aangebracht. Zo krijgt het kunstgrasveld langzaam vorm.

Voordat de mat helemaal klaar is voor een nieuw Eredivisieseizoen, moet het veld nog worden geïnspecteerd. Het mag bijvoorbeeld niet losraken als er tijdens een wedstrijd een tackle wordt ingezet.

Liever gras
FC Emmen-directeur Ronald Lubbers is, net als trainer Dick Lukkien, groot voorstander van natuurgras. Volgend seizoen wordt verder bekeken wat de mogelijkheden daarvoor in Emmen zijn. Bovendien komt er ook dan pas een compensatieregeling van 350.000 euro (uit het potje van de Europese inkomsten van Nederlandse clubs in Europese toernooien).


Voorbereiding
Ondertussen bereidt de selectie zich voor op een nieuw seizoen op het hoogste niveau. Dat doet de Eredivisionist bij buurman VV Emmen.

FC Emmen speelt de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op 3 augustus thuis tegen FC Groningen. Morgenavond oefent de club tegen Rolder Boys.
Meer over dit onderwerp:
FC Emmen Emmen VV Emmen kunstgras De Oude Meerdijk
Deel dit artikel: