Drenthe moet werk maken van dependance RUG

De Rijksuniversiteit Groningen (Rechten: archief RTV Drenthe)
De Rijksuniversiteit Groningen (Rechten: archief RTV Drenthe)
In één van de de Drentse HEMA-steden moet een dependance van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) komen. En er moet meer worden samengewerkt tussen het voortgezet en hoger onderwijs in die steden en de RUG.
Dat idee van de PvdA krijgt unaniem steun van Provinciale Staten.

Universiteit van het Noorden

Volgens voormalig PvdA-Statenlid Michel Berends is dit het moment om een RUG-dependance te realiseren. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de RUG kwam onlangs naar buiten met zijn idee om de RUG te ontwikkelen naar een Universiteit van het Noorden.
De Vries gaf als voorbeeld de RUG-satellieten in Leeuwarden. In Drenthe ziet hij mogelijkheden in de HEMA-steden Hoogeveen, Emmen, Meppel en Assen. Volgens Berends is het bestuur van de RUG bereid daarin te investeren.

Past in onderwijsplannen

Meer samenwerking of zelfs een dependance van de RUG past volgens de PvdA prima in de bestaande samenwerking die de universiteit al jaren heeft met ASTRON en LOFAR in Dwingeloo en in de plannen van Gedeputeerde Staten om de HEMA-steden te versterken en het onderwijsaanbod daar te verbreden.
Provinciale Staten stemden unaniem voor het idee van de PvdA. Gedeputeerde Cees Bijl gaat snel een afspraak maken met bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de RUG.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl