Staatssecretaris in Ter Apel: 'Niemand hoeft meer buiten te slapen'

Opnieuw slapen tientallen asielzoekers buiten in Ter Apel
Afgelopen maanden sliepen mensen geregeld buiten in Ter Apel © RTV Noord / Martijn Klungel
Met ingang van vanavond hoeft niemand meer buiten te slapen bij het aanmeldcentrum Ter Apel. Iedereen die dat wil, kan opgevangen worden in Ter Apel of op een andere opvanglocatie, zegt staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) tegen het ANP.
De volgens hem meer dan honderd mensen die vrijdagavond nog op het voorterrein staan, worden nu overgebracht naar verschillende locaties.

Bezoek Ter Apel

Van der Burg heeft vanavond opnieuw een bezoek gebracht aan Ter Apel. Hij heeft er gesproken met enkele asielzoekers die zich nog op het voorterrein bevonden. Ook heeft hij overlegd met enkele burgemeesters, de politie en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
De afgelopen regenachtige nacht brachten nog ongeveer driehonderd mensen de nacht door buiten de hekken van het aanmeldcentrum. De nachten ervoor ging het ook al om tientallen mensen, terwijl er de afgelopen week veel opvangplekken zijn bijgekomen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.