Toch diploma voor leerlingen met gedragsproblemen door samenwerking scholen in Emmen

Het is in ieder leven een hoogtepunt, het behalen van een schooldiploma. Maar als je op een zogeheten Renn4-school zit verlaat je de school met een handvol certificaten. Dat moet anders dachten ze in Emmen. Met als resultaat negen trotse leerlingen van Renn4-school De Atlas.
Op die bijzondere school in Emmen zitten zo'n 160 leerlingen van 12 tot en met 20 jaar. De Atlas geeft onderwijs aan jongeren van 12 tot 20 jaar met gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek, die onder andere daardoor moeilijkheden hebben met leren en moeilijk opvoedbaar zijn. 

Praktijkvakken
Maar om een diploma te halen moeten leerlingen ook praktijkvakken volgen en dat kan op hun schooltype niet. "Wij dachten, dit moet anders. Daarom hebben De Atlas en het Esdal College de samenwerking gezocht", vertelt docente Nadine Figaroa van De Atlas. 

Daardoor hebben negen leerlingen van De Atlas twee jaar lang lessen gevolgd op het Esdal College. "Dat was wel even wennen", zegt leerling Michael Withag. "Het is op deze school een stuk drukker. Maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Ik heb nu een diploma waarmee ik in mijn vervolgopleiding hoger kan instromen."

De twee scholen zijn zo tevreden over de samenwerking dat ze door willen gaan met dit proefproject.
Meer over dit onderwerp:
gemeente Emmen Esdal College De Atlas Renn4
Deel dit artikel: