COA: geen buitenslapers Ter Apel, 441 mensen elders ondergebracht

ter apel nacht
Asielzoekers bij het aanmeldcentrum (foto ter illustratie) © Persbureau Meter
Bij het aanmeldcentrum in Ter Apel slaapt de aankomende nacht niemand buiten. In totaal zijn 441 mensen ondergebracht bij verschillende opvanglocaties, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
258 van hen gingen naar Zoutkamp in Noordwest-Groningen, de overlooplocatie die sinds vandaag open is. Op een legerkazerne zijn grote tenten neergezet, waar nieuwe asielzoekers een paar dagen kunnen blijven totdat hun asielaanvraag in Ter Apel kan worden geregistreerd. Daarna gaan ze naar opvanglocaties in andere delen van het land.
Verder zijn 125 asielzoekers zaterdag naar de Zeelandhallen in Goes gebracht en konden 58 mensen terecht in de noodopvanglocatie in Stadskanaal.

Noodverordening

Doordat een noodverordening is afgekondigd, is het inmiddels verboden voor ongeregistreerde asielzoekers om in de directe omgeving van het centrum te verblijven. In bepaalde omstandigheden, zoals bij het doen van een asielaanvraag, mag het terrein wel betreed worden. De noodverordening geldt in principe tot 1 oktober.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.