Celstraffen voor overvallers pizzeria Marum

De drie jonge mannen die vorig jaar in oktober een pizzeria in Marum overvielen, krijgen celstraffen. Eén van hen, een achttienjarige man uit Roden, krijgt anderhalf jaar jeugddetentie, waarvan tien maanden voorwaardelijk.
Een negentienjarige man uit Nuis moet 2,5 jaar de cel in, waarvan een jaar voorwaardelijk. De laatste verdachte, een achttienjarige Drachtster krijgt tien maanden jeugddetentie, waarvan vier voorwaardelijk. Dat meldt RTV Noord.

Bewusteloos
De mannen uit Roden en Nuis drongen op 30 oktober vorig jaar de pizzeria in Marum binnen, terwijl de eigenaar bezig was met afsluiten. De man kreeg 26 klappen en raakte bewusteloos. De Drachtster stond op de uitkijk. In totaal maakten ze een kleine tweehonderd euro buit. 

Het slachtoffer was een bekende van één van de jongens. Zo wisten ze dat hij vaak veel contant geld op zak had. De jongens hadden geldproblemen en drugsschulden die ze moesten afbetalen.

Straatverbod
Alle drie moeten ze zich laten behandelen voor hun problemen. Ook mogen ze tijdens hun proeftijd geen contact hebben met elkaar en niet op De Wending in Marum komen, de straat waar de pizzeria zit. Ze moeten verder het slachtoffer in totaal ruim 18.000 euro betalen.

In het vonnis hield de rechtbank rekening met de impact op het slachtoffer. "Ingrijpend en traumatisch", zo noemt de rechter de overval. "Het is een ernstig en laf feit." De eigenaar van de pizzeria durft niet meer alleen over straat en voelt zich alleen veilig in zijn eigen auto. Het plezier in zijn werk is hij kwijt, zo vertelde hij in een slachtofferverklaring.

Lees ook:
Cel geëist tegen man uit Roden voor gewelddadige overval op pizzeria
Meer over dit onderwerp:
Pizzeria Marum Overval Roden Gemeente Noordenveld
Deel dit artikel: