Werkstraf voor PVV-raadslid Emmen

Werkstraf voor PVV-raadslid Martijn Storm (Rechten: Steven Stegen/RTV Drenthe)
Werkstraf voor PVV-raadslid Martijn Storm (Rechten: Steven Stegen/RTV Drenthe)
Martijn Storm, raadslid voor de PVV in Emmen, is voor het doen van een valse aangifte veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur.  Storm deed vorig jaar op 26 juni aangifte van bedreiging.
De rechter legde hem ook een voorwaardelijke celstraf van een week op. Het Openbaar Ministerie had alleen een werkstraf van 150 uur geëist.

Anonieme beller

Storm meldde in zijn aangifte dat hij in de nachtelijke uren door een anonieme beller werd lastiggevallen. Hij was de enige binnen de fractie die de bedreigingen ontving. Het onderzoek leverde tegenstrijdigheden op in de verklaringen van het 31-jarige raadslid.

Lees meer: PVV-raadslid Emmen met de dood bedreigd: Ik kijk extra over mijn schouder

Het werd niet duidelijk waarom de politicus valse aangifte deed, want hij verscheen niet voor de rechter in Assen. Storm heeft ook niet met de reclassering gesproken. "Ik kan nu niet inschatten hoe groot de kans op herhaling is", zei de rechter. Om die reden legde ze als stok achter de deur ook de voorwaardelijke celstraf op.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.