Werkstraf voor twee hennepkwekerijen in Emmen

Werkstraf voor hennepkweker (Rechten: Pixabay.com)
Werkstraf voor hennepkweker (Rechten: Pixabay.com)
Een 41-jarige man uit Emmen moet voor het opzetten van twee hennepkwekerijen in Emmen een taakstraf van 200 uur uitvoeren. Daarnaast is hem een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd.
Wat de man vrijdag voor de rechter het minst verteerbaar vond, was het terugbetalen van ruim 42.000 euro. Dat bedrag zou hij met het kweken van hennep hebben verdiend en moet hij terugstorten in de staatskas.
De agenten rolden in september 2016 een kwekerij op in zijn toenmalige woning aan de Bonte Kraai in Emmen. De stroom werd illegaal getapt. De agenten haalden ruim 18 kilo hennep uit de woning. De kwekerij kwam via een anonieme melding aan het licht.

Weer in de fout

Op 18 september vorig jaar rolde de politie een tweede kwekerij van de man op. Deze keer stonden 406 hennepplanten in de woning aan de Slechtvalk, waar hij toen woonde. "Dom, die tweede keer", erkende de man. Zijn schulden drukten te veel op hem, hij zag op dat moment geen andere uitweg.
Hij had nimmer kunnen oogsten, zei hij tegen de rechter. Het apparatuur en de filters waren vervuild en zichtbaar gebruikt, legde de rechter hem voor. "Tweedehands spul”, probeerde de Emmenaar nog. Hij vond zelf dat hij niets had verdiend en dus ook niets terug hoefde te betalen. Daar dacht de rechter anders over: "Er is in elk geval een keer geoogst. Die 42.223 euro en 75 cent moet u betalen, om precies te zijn."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.