Oplossing voor slechtziende supporters FC Emmen

Voor blinde of slechtziende fans van FC Emmen is een oplossing in de maak. Zes supporters met een visuele beperking kunnen terecht in het stadion, waar ze luisteren naar het verslag van RTV Drenthe.
In totaal zijn twaalf kaarten beschikbaar op de Oude Meerdijk: zes voor de blinden of slechtzienden en zes voor hun begeleiders. Met speciale apparatuur kunnen zij afstemmen op het commentaar van RTV Drenthe-journalisten Rene Posthuma en Niels Dijkhuizen. 

Schaarste
Jos Schaart van de stichting Naoberschap United hoopte op een apart vak voor de fans met een visuele beperking. "Maar vanwege de schaarste aan kaarten is dat niet mogelijk", zegt hij. 


De zes personen nemen plaats op de zuidtribune, niet ver van de fanatiekelingen van de Brigata Fanatico vandaan. "Op deze manier krijgen ze veel van de sfeer mee", legt Schaart uit. "Ze zitten zo'n 20 meter van de commentatoren vandaan. Het verslag komt dus uit ongeveer dezelfde hoek en zo brengen zij die beleving ook over."

De kosten van het plan worden geschat op zo'n 3000 euro. Er moet onder meer apparatuur gekocht worden. "Dat wordt betaald door externe partijen; bedrijven en organisaties hebben donaties gedaan waardoor het mogelijk is."

Begane grond
Jan Wolters, initiatiefnemer van het project, is enorm blij met de plek die zij krijgen op de tribune van FC Emmen. "Dit hebben wij te danken aan onze goede contacten bij het bestuur van FC Emmen. Ook diverse donateurs en sponsors zijn we dankbaar", zegt hij. 

Wolters gaat met angst en beven de tribune op, daarom krijgen slechtzienden en blinden een plek op de eerste rij. "Het liefst zitten we op de begane grond, maar dat was helaas nu nog niet realiseerbaar. Ik hoop dat dat over en jaar wel lukt."
Deel dit artikel: