Gemeente verkoopt Klimop-school Gees aan bewonersinitiatief

Basisschool De Klimop Gees
Basisschool De Klimop Gees © RTV Drenthe/Dylan de Lange
De voormalige basisschool De Klimop in Gees wordt verkocht aan een bewonersinitiatief uit het dorp. Het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Gees wil onder meer schuurwoningen bouwen op de locatie aan de Wethouder Euvingstraat.
Plaatselijk Belang Gees gebruikt het pand voor vergaderingen en bijeenkomsten en er worden activiteiten georganiseerd, zoals tekenles. De dorpsvereniging kon de oude school zelf niet kopen en na overleg met de gemeente besloot die laatste het gebouw te koop te zetten. De laatste basisschool van Gees wordt nu aan een lokale kopersvereniging verkocht.
Wethouder Steven Stegen: "De gemeente is blij met de verkoop aan een groep bewoners die binding heeft met het dorp Gees."

Schuurwoningen

Die groep bestaat uit 55-plussers. Zij willen levensloopbestendige woningen bouwen op het terrein van 3600 vierkante meter. Het gaat om vrijstaande en twee-onder-een-kap schuurwoningen. Binnenkort gaan ze om tafel met een architect om de plannen vorm te geven. Naar verwachting kan de bouw over een jaar beginnen.

Plaatselijk Belang verhuist

Plaatselijk Belang Gees kan tot de verbouwing gebruikmaken van de school en is in overleg met het kerkbestuur om te verhuizen naar trefpunt Het Pluspunt, de ontmoetingsplek naast de kerk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.