Dierenzaak in Assen sluit de deuren vanwege stijgende prijzen

Eigenaar Arnold van Oosten met Henk de hagedis.
Eigenaar Arnold van Oosten met Henk de hagedis. © RTV Drenthe / Floor Visser
Voor de reptielen, vissen en insecten van dierenzaak Van Oosten in Assen moet een nieuw onderkomen worden gezocht. Eigenaar Arnold van Oosten sluit noodgedwongen de deuren van de winkel vanwege de stijgende prijzen.
Bijna negen jaar lang runde Van Oosten zijn onderneming aan de Groningerstraat. Daar komt nu een einde aan. De huur is te hoog, veel producten zijn niet leverbaar en de energiekosten rijzen de pan uit. "Ik heb net mijn nieuwe energiecontract binnen. Daar sloeg ik steil van achterover. Het is niet meer te doen."

'Ik ben er kapot van'

Van kleins af aan droomde hij van een eigen dierenwinkel. Met pijn in het hart zegt hij nu zijn passie vaarwel. "Ik ben er kapot van. Dieren zijn mijn alles. Het is niet leuk, maar wat kan ik eraan doen?", zegt Van Oosten verdrietig.
Honderden steunbetuigingen stroomden binnen toen de dierenliefhebber op Facebook aankondigde te stoppen. Inwoners van Assen gaan hem missen, zo blijkt uit de reacties. "En ik ga de mensen ook heel erg missen."
Bekijk hier de video over het sluiten van de dierenzaak in Assen:
Dierenzaak Assen
Voor het eind van de maand moet het pand leeg zijn. Een deel van de dieren verkoopt Van Oosten en een paar speciale beesten houdt hij zelf, waaronder enkele gifslangen en baardagame Henk.
Voor de rest van zijn assortiment heeft hij ook een oplossing bedacht. Zo begint hij een webshop en gaat hij op de Asser markt staan om krekels en sprinkhanen te verkopen. Ondanks de tegenslag, begint hij met goede moed aan dat avontuur. "Dat is toch ook wel weer uniek, want wie staat er nu met insecten op de markt?", lacht de dierenvriend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.