LTO omarmt Asser methode voor schoon drinkwater vee

Watter uit Assen gooit hoge ogen met een apparaat dat drinkwater met zout en stroom kan desinfecteren. LTO Commerce, dat voortkomt uit landbouworganisatie LTO, gaat samenwerken met het bedrijf van tweelingbroers Alfred en Arjan Koop.
Bij veel veehouders hecht een slijmlaag met bacteriën en schimmels zich aan de bodem van waterleidingen en drinkbakken. Door het apparaat van Watter zijn schadelijke chemicaliën overbodig om water te reinigen.

Duurzaam
Onderzoek van TNO toont aan dat deze methode de zogeheten biofilm duurzaam afbreekt. Door elektrolyse van het drinkwater en een zoutoplossing ontstaat het desinfectiemiddel Nontox. Alle ziekteverwekkende bacteriën, schimmels, gisten en virussen in het drinkwater worden zo onschadelijk gemaakt.

LTO Commerce roept haar leden op om gebruik te maken van de Watter-methode. "Naast de gezondheid van de dieren is milieu een belangrijk thema in de veehouderij", zegt Johan Schuitemaker, inkoopspecialist bij LTO Ledenvoordeel. "Een middel dat schoon drinkwater garandeert en tegelijkertijd het milieu ontziet, past wat ons betreft dan ook goed in onze visie op een duurzame toekomst."
Meer over dit onderwerp:
Watter Assen vee drinkwater economie
Deel dit artikel: