Stelende thuiszorgmedewerkster krijgt cel- en werkstraf

De thuiszorgmedewerkster ging er met geld vandoor (Rechten: ANP XTRA / Roos Koole)
De thuiszorgmedewerkster ging er met geld vandoor (Rechten: ANP XTRA / Roos Koole)
120 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke celstraf; daartoe heeft de rechtbank in Assen een 33-jarige thuiszorgmedewerkster uit Staphorst veroordeeld. Volgens de rechtbank is bewezen dat ze dertien bejaarde en hulpbehoevende bewoners van een zorgcentrum in Meppel heeft bestolen.
De straf is gelijk aan de eis die het Openbaar Ministerie twee weken geleden op tafel legde. De vrouw vertelde toen dat ze geld nodig had om haar hond in te laten slapen.

Lees meer: Thuiszorgmedewerkster bestal hoogbejaarden in zorgcentrum Meppel

Een 92-jarige bewoonster merkte vorig jaar dat er geld bij haar verdween. Zij meldde het in het zorgcentrum en gaf ook aan dat alleen de thuiszorgmedewerkster bij haar was geweest, verder niemand. Daarna werden camera’s in het tehuis opgehangen, waarna de Overijsselse werd betrapt toen ze geld uit een portemonnee stal. In december werd ze aangehouden.
Ze bekende dat ze tussen september en december vorig jaar van zeven bewoners geld had gestolen. Ook gaf ze meerdere diefstallen in 2015 toe. “De rechtbank rekent haar dit zwaar aan, omdat de slachtoffers afhankelijk van haar waren. Ze heeft hun vertrouwen beschaamd en haar positie ernstig misbruikt”, aldus de rechtbank.
Vier mensen hebben een schadevergoeding geëist. Aan hen moet de vrouw in totaal 560 euro terug betalen. De rechtbank bepaalde dat ze de rest van haar ‘criminele winst’, 640 euro, moet betalen aan de staat. Tijdens haar proeftijd krijgt de vrouw begeleiding van de reclassering.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.