PSV-talent Laursen voor drie jaar naar FC Emmen

Laursen schudt de hand van Ronald Lubbers
Laursen schudt de hand van Ronald Lubbers
VOETBAL - FC Emmen heeft zich versterkt met Nikolai Laursen. De Deense linkspoot wordt overgenomen van PSV en tekent een contract voor drie seizoenen bij de Drenten.
De 21-jarige Laursen kan op alle posities voorin uit de voeten. Het afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor het Deense Brøndby IF. Daar speelde hij 22 wedstrijden als een van de twee spitsen, vaak als invaller. In het seizoen daarvoor scoorde hij tien keer in 31 wedstrijden met Jong PSV in de eerste divisie, spelend als een van de drie voorwaartsen.

Jeugdinternational

Ook heeft Laursen 28 jeugdinterlands voor Denemarken achter zijn naam staan. Hij wist daarin elf keer het net te vinden.

Laursen: “Ik had meerdere opties om in de eredivisie te spelen, maar FC Emmen sprak mij het meeste aan. De ploeg wil voetballen en het stadion zit vol. Dat zijn voor mij belangrijke aspecten en ik wil met doelpunten en assists belangrijk zijn voor de club.”

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.