Hoofdverdachte witwaszaak langer vast, vier andere Drenten vrij

Witwasschandaal Theo E
Dinsdag werden bij een inval in Gasteren meerdere voertuigen in beslag genomen © Persbureau Drenthe
Een 58-jarige man uit Gasteren - volgens bronnen gaat het om Theo E. - blijft veertien dagen langer in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris besloten. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij diverse constructies waarbij geld en goederen zijn witgewassen.
Het witwassen gebeurde via onroerend goedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport. Daarnaast is er een verdenking van BTW-fraude in de autohandel. Dinsdag deden de FIOD en het Openbaar Ministerie meerdere invallen verspreid over Nederland, waaronder bij de 58-jarige hoofdverdachte uit Gasteren.
Volgens het Financieele Dagblad zou er beslag zijn gelegd op de woning van de Drent. Ook zou er een inval zijn geweest bij het autobedrijf in Assen waarvan hij eigenaar is.

Jumbo-topman nog in hechtenis

In totaal zijn zeven inwoners van Drenthe verdacht in de omvangrijke witwaszaak. Een 57-jarige vrouw uit Gasteren wordt nog verhoord door de FIOD en de politie. Dat geldt ook voor de 55-jarige Jumbo-topman Frits van Eerd uit Heeswijk Dinther, die ook verdachte is. Zij blijven voorlopig vastzitten.
De vijf andere verdachten, een 48-jarige vrouw uit Gasteren, een 50-jarige vrouw uit Assen, een 33-jarige man uit Assen, een 46-jarige man uit Assen en een 68-jarige man uit Rosmalen zijn na de verhoren voorlopig vrij. Zij blijven wel verdachte in het onderzoek.
Eerder was een 33-jarige man uit Assen voorlopig vrijgelaten. Ook deze man blijft verdachte in het onderzoek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.