Recordaantal deelnemers bij kletsnatte 4 Mijl van Assen

Vijftienhonderd deelnemers bij editie van de 4Mijl van Assen
Vijftienhonderd deelnemers bij editie van de 4Mijl van Assen © RTV Drenthe
Ondanks het barre herfstweer, was de opkomst enorm tijdens de hardloopwedstrijd de 4 Mijl van Assen. Een recordaantal van 1.500 deelnemers legden op een zo hoog mogelijk tempo het parcours door de wijk Marsdijk af.
De organisatie van het evenement was zichtbaar tevreden met het deelnemersaantal. "We hebben in de voorbereiding op het evenement veel basisscholen bezocht om dit evenement onder de aandacht te brengen bij de kinderen. We zijn dan ook heel met de opkomst, want er doen zo'n vierhonderd kinderen mee. Een prachtig aantal", besluit organisator Bertjan Marree.

Diverse activiteiten

Na de kidsrun waren er verschillende activiteiten waar de kinderen zich de hele middag konden vermaken. "We hebben een Formule 1-simulator waar je je even waant als een volwaardig coureur. En na de run, hebben de kinderen de mogelijkheid om wat lekkers te halen bij bijvoorbeeld de poffertjeskraam."
Na de kidsrun was het tijd voor de volwassenen, waar ruim 1.100 deelnemers aan de start verschenen. Binnen een tijdsbestek van ruim twintig minuten druppelden de eerste fanatiekelingen binnen. Marree kijkt daarmee terug op een geslaagde editie. "En gelukkig is-ie nog lang niet voorbij, want vanavond komt de Tributeband Touch of Toto nog langs en gaan we er een mooi feestje van maken."
Recordaantal deelnemers bij kletsnatte 4 Mijl van Assen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.