Familie Brouwer opgelucht: er is contact met vader Roelof

Roelof en zijn camper komen morgen weer terug naar Klijndijk (Rechten: Erik Brouwer)
Roelof en zijn camper komen morgen weer terug naar Klijndijk (Rechten: Erik Brouwer)
Opluchting bij de familie Brouwer, die al een paar dagen geen contact kreeg met de 76-jarige Roelof Brouwer uit Klijndijk. Zoon Erik kreeg vanochtend het verlossende telefoontje van de Duitse politie dat ze zijn vader in goede gezondheid hadden gevonden.
"Uiteindelijk bleek, wat ik al dacht, zijn telefoon kapot te zijn", vertelt een opgeluchte Erik Brouwer. "Er was iets met de sim-kaart, die niet goed bleef zitten, waardoor bellen niet mogelijk was." Volgens Erik heeft zijn 76-jarige vader wel geprobeerd de telefoon ergens te laten repareren, maar is dat niet gelukt.
Inmiddels heeft Erik met zijn vader gesproken. "Het gaat goed met hem. Hij moest eens weten hoe hij iedereen in rep en roer heeft gekregen."

Met de camper

Roelof Brouwer was ongeveer een week lang van de radar voor zijn familie. Hij was met zijn camper op vakantie in Duitsland, waar hij voor het laatst gezien werd op Camping Elbeling in Bleckede, ten zuidoosten van Hamburg. Normaal gesproken had de familie bijna dagelijks contact, maar nu al een paar dagen niet. Daarom was er grote bezorgdheid.
Lees meer: Waar is Roelof Brouwer uit Klijndijk? Familie maakt zich grote zorgen
Gisterochtend was er al hoop op een goede afloop: de politie kwam een pintransactie op het spoor bij een supermarkt in het noorden van Duitsland. Uiteindelijk werd Roelof Brouwer door de Duitse politie gevonden op een camping in Rendsburg, ook in het noorden van het land.
Volgens Erik Brouwer is een groot deel van het speurwerk te danken aan Erik Kaspers van Camping Elbeling, de camping waar Roelof voor het laatst gezien was. "Hij heeft alles in gang gezet. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor."
Roelof Brouwer gaat morgen weer terug naar huis, naar Klijndijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.