Vijftien dode eenden en waterhoentjes gevonden in Assen

Een waarschuwingsbord bij het Havenkanaal van Assen, na de vondst van 15 dode watervogels (Rechten: Margriet Benak / RTV Drenthe)
Een waarschuwingsbord bij het Havenkanaal van Assen, na de vondst van 15 dode watervogels (Rechten: Margriet Benak / RTV Drenthe)
In Assen zijn dinsdag aan het eind van de dag vijftien dode eenden en waterhoenders aangetroffen in het Havenkanaal.
De gemeente Assen en waterschap Hunze en Aa's doen onderzoek naar de doodsoorzaak. Tot nog toe is onduidelijk wat er aan de hand is.

Niet vissen

De dode vogels zijn gevonden ter hoogte van de splitsing van het Havenkanaal met het Noord-Willemskanaal. Het water vanaf die splitsing tot aan de Lonerbrug in het Havenkanaal is daarom verdacht gebied.
Aangezien er nu onduidelijkheid heerst over wat er aan de hand is, wordt afgeraden om in het gebied te gaan vissen of om honden te laten zwemmen. Er zijn waarschuwingsborden geplaatst. Maar de vraag is of die wel duidelijk genoeg zijn. De tekst erop luidt namelijk: "Niet Zwemmen, Vissen".
De gemeente controleert dagelijks op nieuwe gevallen en roept mensen op om het te melden als ze dode dieren in het Havenkanaal aantreffen. Dat kan via het telefoonnummer van de gemeente (14 0592) of via meldpunt@assen.nl.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.