Borger-Odoorn lokt toerist naar Veenkoloniën met nieuwe fietsroutes

Hoe maak je de Veenkoloniën aantrekkelijker voor de toerist? De gemeente Borger-Odoorn probeert het met nieuwe fietsroutes.
De vier routes komen onder meer door plaatsen als Valthermond, Exloërveen, Bronneger, Drouwenerveen en Nieuw-Buinen.

37 tot 54 kilometer

Roelof de Jonge uit Drouwenerveen van het bedrijf Wielertraining Noord bedacht de routes. "Het veengebied is eigenlijk een beetje een stil gebied, waar weinig aandacht voor is. De gemeente wil graag meer toerisme en daarom heb ik vier routes gemaakt: een basisroute die je kunt uitbreiden met nog drie extra routes." De kortste ronde is 37 kilometer, de langste is zo'n 54 kilometer trappen.
Tekst gaat verder onder foto
Van west naar oost
"Toeristen zitten in Borger, Exloo en Drouwen. Meestal gaan ze op de fiets dan naar het westen, het bos in. Maar we willen ze ook eens de andere kant op lokken, richting het oosten. Het is ook gewoon een mooi gebied."
De zogenoemde 'Veen & Kunst Routes' gaan, afhankelijk van welke route gekozen wordt, onder meer langs Royal Goedewaagen in Nieuw-Buinen, het trekkermuseum in Valthermond en de schaapskooi van Exloo. "Ook staan er veel kunstwerken langs de weg. Die heb ik in de routes opgenomen", zegt De Jonge.
Tekst gaat verder onder foto

Roelof de Jonge langs één van de routes bij Drouwen
Voor de 'Veen & Kunst Routes' zijn foldertjes gemaakt, die vanaf morgen verspreid worden en dan verkrijgbaar zijn bij onder meer de TIP in Borger en de verschillende vakantieparken in de gemeente Borger-Odoorn.
Het komende half jaar wordt gekeken of de routes een beetje aanslaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.