Toerist info Emmen krijgt ‘heel bijzondere toerist’ op bezoek

“Hij kwam hier binnen zoals iedere toerist bij ons binnenkomt”, zegt medewerkster Jannet Hendriksen van Toerist Info Emmen met een glimlach op haar gezicht. Maar dit was geen klant waar ze in de winkel vaker mee te maken heeft. Deze ‘bijzondere toerist’ was namelijk een prairiehond.
Het beestje was ontsnapt uit Wildlands Adventure Zoo Emmen en wandelde vervolgens het informatiecentrum daartegenover binnen. Daar merkten Hendriksen en haar collega’s de gast ongeveer 2 uur ’s middags op.

Kleine delinquent
“Toen we hem zagen, hebben we de deuren dichtgedaan”,  vertelt Hendriksen. “Al snel kwamen kassamedewerkers van Wildlands en dierenverzorgers hier. Ze zeiden: we komen onze kleine delinquent ophalen.”

Ze was geen moment bang toen het knaagdier binnen was. “Ik dacht: dit is een keer een andere toerist, misschien wel de meest bijzondere.” Ondertussen maakten zij en haar collega’s foto’s van het ‘nieuwsgierige’ beestje.

Gebeurt vaker
Woordvoerder Renee Vorenkamp van Wildlands zegt dat prairiehondjes vaker ontsnappen omdat ze vrij rondlopen in een gedeelte van het park. “Prairiehonden krijgen jongen en de jongen gaan migreren. Het verblijf is zo gebouwd om ze binnen te houden maar soms lopen de jongen, over het rooster, eruit. Dan blijven ze meestal in de dierentuin, maar soms breken ze eruit.”

Ze bevestigt de uitbraak, maar kan niet zeggen dat het diertje eerder is weggelopen. “Als een jong is ontsnapt, dan verhuist die naar een andere dierentuin,” deelt Vorenkamp mee.

Cadeautje
In plaats van dat het knaagdier iets uit het centrum meenam, liet die juist iets achter voor de medewerkers. Hendriksen: “hij deed nog zijn behoefte hier. Die moesten we opruimen, maar dat was geen probleem hoor.”

Een onverwachte gast! De meest bijzondere toerist die ooit bij Tourist Info Emmen binnen is geweest! 😂😂😂. Het bleek een kleine oproerkraaier te zijn van de overkant!!!😂😂😂

Posted by Tourist Emmen on Wednesday, July 10, 2019
Deel dit artikel: