Twee verdachten witwaszaak vrij, alleen Drentse hoofdverdachte nog vast

Huiszoeking Gasteren
De opsporingsdiensten doorzoeken een huis bij Gasteren © Persbureau Meter
Twee verdachten in de grootschalige witwaszaak die afgelopen week aan het licht kwam, zijn op vrije voeten. De twee, Jumbo-baas Frits van Eerd en een 57-jarige vrouw uit Gasteren, blijven wel verdachte.
Het Openbaar Ministerie meldt dat de 58-jarige hoofdverdachte nog wel vastzit. Volgens bronnen is dat Theo E. uit Gasteren, een bekend gezicht in de motorcrosswereld.

Invallen

Op dinsdag deed de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) op verschillende plekken in Nederland invallen. Daarbij werden in totaal zeven Drenten aangehouden. Een 33-jarige Assenaar werd al gauw vrijgelaten, vrijdag mochten ook een 50-jarige vrouw en twee mannen (33 en 46) uit Assen en een 48-jarige vrouw uit Gasteren naar huis. Allemaal blijven zij verdachte.
Jumbo-topman Van Eerd en de 57-jarige vrouw bleven nog wel vastzitten voor verhoren, maar mogen dus nu naar huis. De hoofdverdachte hoorde vrijdag dat hij twee weker langer in voorarrest blijft zitten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.