Belgische springruiters domineren bij EK De Wolden

PAARDENSPORT - Belgische ruiters maakten vanavond de dienst uit bij het Europees kampioenschap voor jeugd in Veeningen. Zowel de wedstrijd voor de Young Riders als de Junioren kreeg een Belgische winnaar.
Toch was er ook in het Nederlandse kamp volop tevredenheid. In het landenklassement, dat vrijdag wordt beslist, staan de Young Riders na het eerste onderdeel op de tweede plaats, achter onze Zuiderburen. Lars Kersten, rijdend met gescheurde kruisbanden, was individueel de beste Nederlander. De wedstrijd werd gewonnen door Dieter Vermeiren met Kingston Town.

Tevreden
Bondscoach Luc Steeghs keek tevreden terug op het eerste optreden van de Young Riders. "Ik ben niet ongelukkig met de optredens. Vijf foutloze ritten is heel mooi. Maar ik blijf voorzichtig.”

Bij de junioren kon Oranje vier foutloze ritten noteren. Het lukte de Noordelijke deelnemer Gerrit Veenstra als laatste van de 111 deelnemers niet om ook nul te rijden. De ruiter uit Drachtstercompagnie kreeg met de wat afgeleide Loridon van T&L twee fouten. “Ik had pech onderweg”, aldus de Friese ruiter.

De Belg Tibeau Spits kwam met Bellissimo Z als winnaar uit de bus. Beste Nederlandse combinatie bij de junioren was op de vijftiende plaats Elize van der Mheen (Hoevelaken) met Ferdinand B.
Deel dit artikel: