Nieuwe welpen voor wolvenroedel Meppen

Wolven zijn monogaam: een paar blijft bij elkaar totdat een van beiden sterft (Rechten: Saxifraga/Mark Zekhuis)
Wolven zijn monogaam: een paar blijft bij elkaar totdat een van beiden sterft (Rechten: Saxifraga/Mark Zekhuis)
In de buurt van Meppen net over de Duitse grens leeft een wolvenroedel. Wolvendeskundige Hans Hasper volgt de roedel al een aantal jaren op de voet.
Afgelopen week was Hasper weer in het gebied op zoek naar de wolven. Het zijn schuwe dieren die zich niet snel laten zien, maar toch lukte het hem om ze op te sporen. Op de beelden zijn vijf welpen te zien met één van de volwassen wolven.

Nieuwe lichting

Het wolvenpaar heeft weer jongen gekregen. "Ik heb het sterke vermoeden dat de vorige lichting verder is getrokken", aldus Hasper. "De jongen verlaten het ouderlijk huis als ze een of twee jaar oud zijn. Soms helpen ze de ouders nog een jaartje en vertrekken dan."

Nieuw territorium

Nadat de jongvolwassenen hun ouders verlaten hebben, zwerven ze rond op zoek naar een plek waar ze zelf een territorium kunnen starten. Hasper: "De kans dat ze Drenthe aan zullen doen is zeer reëel. Maar bewijs is er nog niet voor."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.