VVD-fractievoorzitter Johan Scheltens treedt terug wegens verdenking illegale export

De Emmer VVD-fractievoorzitter Johan Scheltens treedt voorlopig terug als woordvoerder en fractievoorzitter van de partij. Dit omdat hij verdacht wordt door het Openbaar Ministerie (OM) van valsheid in geschrifte en illegale export van dierlijk afval naar Azië. Dat zou zijn gebeurd toen hij werkte voor een BV, die vorig jaar november 'geliquideerd' is. Scheltens werkt nu ergens anders.
Scheltens was maandagochtend al vroeg voor zijn werk op pad, toen hij gebeld werd door zijn partner. "Ze zei dat er politie voor de deur stond. Dus ik ben teruggegaan en meegegaan voor verhoor naar Assen."


De 49-jarige Scheltens uit Schoonebeek is 2,5 dag verhoord en gistermiddag weer vrijgelaten. "Ik wil niet inhoudelijk reageren op de verdenking, maar ik zie het onderzoek met vertrouwen tegemoet."

Volgens Scheltens gaat het onderzoek een paar maanden of een jaar duren. "Ik heb contact gehad met de voorzitter van de VVD en de burgemeester en besloten om hangende het onderzoek niet als fractievoorzitter en woordvoerder op te treden, maar ik blijf wel raadslid."
Meer over dit onderwerp:
Johan Scheltens
Deel dit artikel: