VVD-fractievoorzitter Johan Scheltens treedt terug wegens verdenking illegale export

Johan Scheltens wordt verdacht van valsheid in geschrifte en de export  van dierlijk afval naar Azië (Rechten: VVD Emmen)
Johan Scheltens wordt verdacht van valsheid in geschrifte en de export van dierlijk afval naar Azië (Rechten: VVD Emmen)
De Emmer VVD-fractievoorzitter Johan Scheltens treedt voorlopig terug als woordvoerder en fractievoorzitter van de partij. Dit omdat hij verdacht wordt door het Openbaar Ministerie (OM) van valsheid in geschrifte en illegale export van dierlijk afval naar Azië. Dat zou zijn gebeurd toen hij werkte voor een BV, die vorig jaar november 'geliquideerd' is. Scheltens werkt nu ergens anders.
Scheltens was maandagochtend al vroeg voor zijn werk op pad, toen hij gebeld werd door zijn partner. "Ze zei dat er politie voor de deur stond. Dus ik ben teruggegaan en meegegaan voor verhoor naar Assen."

Lees meer: Drent exporteerde 400 ton aan dierlijke producten naar Azië (en dat mag niet)

De 49-jarige Scheltens uit Schoonebeek is 2,5 dag verhoord en gistermiddag weer vrijgelaten. "Ik wil niet inhoudelijk reageren op de verdenking, maar ik zie het onderzoek met vertrouwen tegemoet."
Volgens Scheltens gaat het onderzoek een paar maanden of een jaar duren. "Ik heb contact gehad met de voorzitter van de VVD en de burgemeester en besloten om hangende het onderzoek niet als fractievoorzitter en woordvoerder op te treden, maar ik blijf wel raadslid."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.