Inwoners Emmen en Coevorden krijgen voor 1 oktober 500 euro extra energietoeslag

verwarming
Drenten krijgen een extra energietoeslag © Pixabay / geralt
Inwoners van de gemeente Emmen die een energietoeslag van 800 euro hebben gekregen, krijgen voor 1 oktober automatisch nog eens 500 euro overgemaakt. Het geld is bedoeld voor mensen met een laag inkomen.
Afgelopen zomer verhoogde de Rijksoverheid de eenmalige energietoeslag van 800 euro naar 1.300 euro. Emmenaren die het eerste deel van dat bedrag al hebben gekregen, hoeven niets meer te doen. Zij krijgen voor het eind van de maand de extra 500 euro automatisch overgemaakt.
Mensen die pas recent de toeslag hebben aangevraagd, en van wie die aanvraag al is goedgekeurd, krijgen voor 1 oktober 1.300 euro op hun rekening. Volgens de gemeente kan het zijn dat dat in twee termijnen gebeurt. Inwoners van Emmen die nog geen aanvraag hebben gedaan, kunnen dat tot 31 maart volgend jaar doen.
De gemeente Emmen betaalt de toeslagen ook uit namens de gemeente Coevorden.

Assen, Aa en Hunze en Tynaarlo

Mensen die in de gemeenten Assen, Aa en Hunze en Tynaarlo wonen kunnen de energietoeslag aanvragen bij Werkplein Drentsche Aa. Vanochtend stond nog de website van de instantie dat niet duidelijk is wanneer dat bedrag wordt uitgekeerd. Inmiddels is die termijn wel bekend. De extra 500 euro wordt in de twee delen overgemaakt. Het eerste deel wordt eind deze maand gestort, het tweede deel volgt begin volgende maand.
De energietoeslag is bedoeld voor alleenstaanden die maandelijks minder verdienen dan 1.310,05 euro en samenwonenden die minder dan 1.871,50 euro verdienen. Zij kunnen de toeslag aanvragen bij hun gemeente. Mensen die een bijstandsuitkering, IOAW-, IOAZ- of Bbz-uitkering krijgen, hoeven de toeslag niet aan te vragen. Zij komen daar automatisch voor in aanmerking.
De regeling is in het leven geroepen omdat de energieprijzen het afgelopen jaar flink zijn gestegen.

Meppel en Hoogeveen volgende maand

Meppel betaalt de extra toeslag uit voor 15 oktober. Inwoners van Hoogeveen krijgen de 500 euro in de eerste week van oktober. Wanneer de gemeenten Westerveld, Midden-Drenthe, Borger-Odoorn en De Wolden het extra bedrag uitkeren, is nog niet duidelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl