EK De Wolden: Nederlandse Young Riders voorlopig op brons

PAARDENSPORT - De Nederlandse Young Riders zijn op het EK in Veeningen naar de derde plaats gezakt in het voorlopige landenklassement. Oranje staat in deze leeftijdsgroep nu op 10,93 strafpunten en staat achter Duitsland (8,19) en de leidende Belgische ruiterploeg.
Het was vandaag opnieuw Lars Kersten die bij de Nederlandse Young Riders de beste prestatie neerzette. De ruiter uit het Limburgse Egchel was vandaag de beste in het klassieke parcours direct op tijd. Kersten, regerend Nederlands kampioen bij de Young Riders (19 tot en met 21 jaar) werd gisteren al tweede en staat nu individueel op zilver met zijn paard H-Cassino. De Belg Wim Vermeiren gaat voorlopig aan de leiding. Ook hij bleef vandaag weer foutloos.

Ook Nederlander Tom Schellekens (Esbeek) maakte geen fouten met Casander. Veronique  Morsink (De Lutte) kreeg met Entrepreneur één strafpunt, omdat ze een fractie te langzaam reed. Bas  Moerings (Roosendaal) kreeg met Fosther een springfout.

De landenwedstrijd van de Young Riders wordt vrijdagmiddag vanaf 16.00 beslist en is dan live te volgen via de website van RTV Drenthe.
Meer over dit onderwerp:
paardensport EK De Wolden CH De Wolden
Deel dit artikel: