Noodopvang voor zo'n 50 asielzoekers bij Gieten

In Gieten krijgen zo'n vijftig asielzoekers vanaf midden oktober noodopvang, meldt de gemeente Aa en Hunze. De Biester, een zorglocatie van Cosis, komt binnenkort beschikbaar en wordt geschikt gemaakt om tot december dit jaar mensen onderdak te bieden.
De gemeente wil hiermee de drukte in het aanmeldcentrum in Ter Apel verminderen. "Er is een blijvend tekort aan geschikte opvanglocaties voor asielzoekers. We kennen allemaal de beelden van Ter Apel. Dit heeft ervoor gezorgd dat er opnieuw een uitvraag naar gemeenten is gedaan om crisisnoodopvangplaatsen te organiseren. Dat organiseren wij nu in de Biester", aldus burgemeester Anno Wietze Hiemstra.

Enkele aanpassingen

Er moeten nog wat kleine aanpassingen worden gedaan aan de locatie. Verder wordt gewerkt aan het opzetten van begeleiding, medische zorg en beveiliging.
Door de opvang van ongeveer tweehonderd Oekraïners in Papenvoort heeft de gemeente al wat ervaring met vluchtelingenopvang, zegt Hiemstra. Hij hoopt wederom te kunnen rekenen op zijn inwoners, wat betreft betrokkenheid en inzet.
Inmiddels zijn de direct omwonenden, de dorpsbelangenvereniging en ondernemersverenigingen geïnformeerd. De gemeente gaat nog met de eerste partij in gesprek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.