Bestuursvoorzitter IMG vertrekt: 'Meer tijd besteden aan familie'

ANP-431456490
Bas Kortmann houdt er volgend jaar mee op © ANP / Kees van de Veen
Bas Kortmann vertrekt volgend jaar februari bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). De bestuursvoorzitter heeft dan vijf jaar gewerkt voor het IMG en diens voorganger de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen.
Sinds februari 2019 was hij voorzitter van het IMG. De 72-jarige Kortmann heeft zelf aangegeven zijn contract niet te willen verlengen. "Werken voor de door gaswinning gedupeerde Groningers en Drenten doe ik met hart en ziel. Het is juist daarom ook bijzonder intensief. Het vraagt zeven dagen per week je volle aandacht. Niet alleen ik, maar ook mijn echtgenote is toe aan iets rustiger vaarwater en wat meer tijd voor elkaar en voor onze kinderen en kleinkinderen."
IMG-bestuursleden worden door de minister van Rechtsbescherming benoemd voor een periode van vier jaar. Die periode kan daarna nog twee keer met steeds vier jaar worden verlengd. Kortmann heeft ondertussen de minister al laten weten dat hij over een klein half jaar geen verlenging wil. "Omdat ik merkte dat steeds meer mensen op de hoogte blijken te zijn en om allerlei geruchten te voorkomen heb ik besloten om in dit vroege stadium duidelijkheid te geven. Het geeft bovendien voldoende tijd om een opvolger te vinden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.