Noodweer in Drenthe: straten in Assen blank, dak bezwijkt in Coevorden

Drenthe is vanmiddag getroffen door stevig noodweer. In korte tijd kletterde er veel regen naar beneden en vielen er hagelstenen.
In Assen was sprake van een wolkbreuk. Door het overvloedige water kwamen verschillende straten blank te staan. De pittige regenbui trok langzaam weg naar het zuidoosten.Buien klonteren samen
"Er kwam enorm veel regen in korte tijd naar beneden", zegt RTV Drenthe-weerman John Havinga. "Verschillende buien zijn een beetje gaan samenklonteren en er zaten zelfs hagelstenen bij. Ik kan me heel goed voorstellen dat er op verschillende plekken in de provincie problemen zijn ontstaan."

Havinga is onder de indruk van de metingen die binnenkomen. "In 1e Exloërmond is 70 millimeter gevallen, dat is echt extreem. Bij een normale bui valt 5 millimeter, 70 valt normaal in een maand."

Volgens de weerman zijn de buien flink verdeeld over de provincie. "Bij Hoogeveen is nog niks gevallen, terwijl bij Rolde 30 millimeter binnen drie kwartier viel." Doordat er weinig wind staat blijven de wolken hangen en stromen op een plek leeg.

Dak ingestort
Bij koffiegroothandel Feyen in Coevorden is een groot deel van het dak ingestort door de druk van de regen. De Veiligheidsregio Drenthe meldt dat er geen werknemers worden vermist. Het ingestorte deel van 100 bij 100 meter betrof het magazijngedeelte.

Alle werknemers hebben het pand in Coevorden verlaten en zijn naar huis gestuurd. Hoe groot de schade is, kan de woordvoerder van Veiligheidsregio Drenthe nog niet zeggen.
Deel dit artikel: