Sporthal in Emmen opnieuw ingezet voor noodopvang 50 asielzoekers

sporthal bargeres
Sporthal Bargeres in Emmen wordt opnieuw ingezet als opvanglocatie © Google Streetview
Vijftig asielzoekers krijgen vanaf oktober drie maanden onderdak in een sporthal in de Emmer wijk Bargeres. De gemeente heeft de plek aangewezen als noodopvanglocatie.
Het is niet de eerste keer dat de sporthal aan de Calthornerbrink wordt ingezet als noodopvanglocatie. In de zomer gebeurde dit ook.

Opvangafspraak

De gemeente schiet te hulp om de drukte in het aanmeldcentrum in Ter Apel te verlichten. Landelijk is afgesproken dat elke veiligheidsregio 450 vluchtelingen op moet vangen. De Drentse gemeenten moet hun steentje hierin bijdragen, zo hebben ze eerder afgesproken.
De sporthal in Bargeres is volgens het gemeentebestuur de beste optie. De hal wordt nu gebruiksklaar gemaakt om straks vijftig mensen onderdak te bieden. "Omdat de sporthal een relatief lage bezetting heeft en er goede ervaringen zijn met voorgaande keren is er opnieuw voor deze locatie gekozen", laat de gemeente weten.
In het gebouw is straks permanent toezicht en beveiliging aanwezig. Ook wordt geprobeerd asielzoekers bezig te houden door activiteiten te organiseren.

Opnieuw

Gebruikers van de sporthal en de winkeliersvereniging zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Voor de clubs die gebruik maken van de hal is een alternatieve plek geregeld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.