Goud voor Nederlandse Young Riders op EK De Wolden

PAARDENSPORT - De Nederlandse Young Riders hebben bij het Europees kampioenschap goud gepakt in de landenwedstrijd. De equipe zette vier foutloze ritten neer en hield Belgiƫ op zilver en Duitsland op brons.
Nederland stond na de eerste omloop van donderdag nog op een voorlopige derde plaats, achter Duitsland en de Belgen. In de beslissende ronde reden de Nederlanders zeer sterk.

Bas Moerings (Roosendaal) opende voor Oranje met een foutloze rit met Fosther. Na hem reed ook de tweede Nederlandse deelnemer, Veronique Morssink, foutloos, maar de amazone uit De Lutte kreeg met Entrepreneur wel een tijdfout. Haar ene strafpunt was het uiteindelijk het wegstreepresultaat.

Lars Kersten uit het Limburgse Egchel maakte het karwei vervolgens af. Hij stuurde H-Cassino ook foutloos rond en daarmee was de gouden plak voor Oranje al zeker, hoewel de laatste ruiter nog moest starten.

Rowen van de Sheen (Hoevelaken) reed als laatste voor Nederland en ook hij bleef foutloos. Nederland kwam uit op een totaal van 10,93 strafpunten.

Spannend was het nog wel in de strijd om zilver en brons. De Duitsers voegden in hun tweede ronde vijf strafpunten toe aan hun totaal van 8,19, een totaal van 13,19. Daarmee legden de Duitsers de druk bij de Belgen. De laatste Zuiderbuur, Gilles Thomas, moest foutloos blijven voor het zilver. En dat lukte.
Meer over dit onderwerp:
paardensport EK De Wolden CH De Wolden
Deel dit artikel: