SIVO krijgt asielzoekers uit Ter Apel als vrijwilligers

Een vijftigtal bewoners van het asielzoekerscentrum in Ter Apel versterkt het vrijwilligersteam van het dans- en muziekfestival van de Stichting Internationale Volkeren Ontmoeting (SIVO).
Tijdens de festivaldagen, van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli, draait het azc-team op volle sterkte mee in Orvelte. Elke asielzoeker wordt gekoppeld aan een Nederlandse vrijwilliger.

Sjoerd Looijenga, voorzitter van SIVO, is enthousiast over de samenwerking. "Vooral ook, omdat de inzet van vrijwilligers uit verschillende landen één van de belangrijkste uitgangspunten van het festival onderschrijft, namelijk het bevorderen van multiculturele verbintenissen en ontmoeting tussen volkeren."

"Daarnaast heeft het verleden aangetoond dat wij bij het SIVO-festival heel goed de extra inzet van vrijwilligers kunnen gebruiken", aldus Looijenga. "Het SIVO-bestuur hoopt op een langdurige vruchtbare samenwerking met het COA."

Dansgroepen
Om de samenwerking extra kracht bij te zetten zal op woensdag 17 juli een Indiase dansgroep op de COA-locatie in Ter Apel een optreden verzorgen. Drie dagen later zal een Syrische dansgroep van bewoners van het azc optreden in Orvelte.
 
Het SIVO-festival is toe aan de 33e editie, na een onderbreking van twee jaren.