Borger-Odoorn vangt extra vluchtelingen op nabij gemeentehuis

De gemeente Borger-Odoorn gaat vluchtelingen opvangen nabij het gemeentehuis in Exloo
De gemeente Borger-Odoorn gaat vluchtelingen opvangen nabij het gemeentehuis in Exloo © RTV Drenthe / Tom Meijers
Tweepersoonsunits bij het gemeentehuis en een groepsaccommodatie op Camping Exloo, dat zijn de locaties waar de gemeente Borger-Odoorn 33 vluchtelingen onder gaat brengen. Op een nog nader te bepalen plek elders in de gemeente moeten nog eens zeventien vluchtelingen onderdak krijgen.
Het gaat hier om crisisnoodopvang, waar van 1 oktober 2022 tot en met januari 2023 gebruik van zal worden gemaakt. Burgemeester Jan Seton (CDA) wil zo de druk op buurgemeente Westerwolde verlichten. "In Borger-Odoorn zetten we sinds het vroege voorjaar al regelmatig diverse locaties in voor de opvang van vluchtelingen. De Oekraïense vluchtelingen die tijdelijk in de units in Exloo verbleven, hebben een nieuwe woonplek gekregen in onze gemeente. De units kunnen we nu samen met de groepsaccommodatie op Camping Exloo inzetten voor vluchtelingen uit Ter Apel."
Seton zegt alle vertrouwen te hebben in het vinden van een plek voor de resterende zeventien vluchtelingen. De gemeente verwacht de vluchtelingen daarom al eerder dan 1 oktober aanstaande te kunnen plaatsen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl